Puder kaneeli ja õuntega
Kaerahelbed- 25g/4spl
Piim 2.5%- 175g/1klaas
Kreeka pähklid- 8g/4tk
Kaneel- maitseks
Õun- 20g/paar viilu
Kohupiim, magus- 50g/2spl
Soe einevõileib
Seemneleib- 40g/2viilu
Juust 15%- 25g/2viilu
Veiselihasink/suitsukana- 45g/4viilu
Sulatatud juust- 4g/1tl
Tomat- paar viilu
Õun- 175g/1keskmine
Lõika tomat ja suitsukana/veiselihasink väikesteks kuubikuteks, sega need kokku sulatatud juustu või toorjuustu ja riivjuustuga. Aseta leivaviil võileivagrilli, tõsta peale kanatäidist ja kata teise leivaviiluga. Küpseta ilusaks krõbedaks. Söö kõrvale üks korralik õun.
Kodujuustuvõileib
Kodujuust- 40g/2spl
Seemneleib- 20g/1viil
Tomat- 25g/paar viilu
Lehtsalat- paar lehte
Linaseemneõli või kalamaksaõli- 2g/1tl
Rösti seemneleib rösteris või ahjus. Aseta peale salatileht, viil tomatit ning 4% rasvasisaldusega kodujuust. Söö kõrvale üks apelsin. Linaseemneõli või kalamaksaõli tarvita eraldi, joo peale vett.
Mitmevilja puder
Mitmeviljahelbed- 25g/4spl
Piim 2.5%- 210g/1klaas
Marjad- 25g/3-4tk
Kohupiim- 35g/1.5spl
Metsapähklipuru- 5g/5tk
Kuumuta piim keemiseni. Lisa mitmeviljahelbed, sool. Keeda kaanega kaetult tasasel tulel umbes 10 minutit. Serveerimisel lisa pähklipuru. Ideaalselt sobivad ka Kreeka pähklid, mandlid jne. Kõrvale söö kohupiima.
Mandlijahu pannkoogid
35-40 g mandlijahu
2 muna
60 ml kookospiima või vahukoort
praadimiseks võid või kookosrasva
serveerimiseks sobivad nii marjad, kui ka vahukoor
Sega kausis mandlijahu, munad ja kookospiim. Prae tulisel rasvaga määritud pannil segust väikesed pannkoogid. Serveeri pannkoogid koos
banaaniviilude ja röstitud pähklitega.
Arvestuse järgi peaks välja tulema 5 pannkooki a`50g
Küpsised kodumaiste marjade ja küpsistega
140 g mandlijahu
30 g sulatatud võid
natukene steviat
1 muna
1/4 tl soola
1/2 tl vanilliekstrakti
1/4 tl küpsetuspulbrit
kuivatatud kodumaiseid marju ja erinevaid pähkleid
Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega omavahel kõik koostisosad, kuni tekib ühtlane mass. Vormi segust väikesed pallikesed ja laota need
küpsetuspaberile. Küpseta küpsiseid umbes 12-15 minutit. Valmis!
Mandlijahust pannkoogid
•35-40 g mandlijahu
•2 muna
•60 ml kookospiima
•võid praadimiseks
•banaaniviilud või pähklid serveerimiseks
Sega kausis mandlijahu, munad ja kookospiim. Prae tulisel rasvaga määritud pannil segust väikesed pannkoogid. Serveeri pannkoogid koos
banaaniviilude ja röstitud pähklitega.
Gluteenivaba banaanileib
•3 küpset banaani
•3 muna
•2 tl vanilliekstrakti
•1 spl mett
•30 g sulatud võid
•200 g mandlijahu
•pool tl soola
•1 tl küpsetuspulbrit
•kreeka pähkleid
Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega omavahel purustatud banaanid, munad, vanilliekstrakt, mesi ja või. Kui tekib ühtlane mass, sega juurde
mandlijahu, sool, küpsetuspulber ja tükeldatud kreeka pähklid. Vala segu võiga määritud koogivormi (mida väiksem vorm, seda parem). Küpseta ahjus
55-65 minutit. Proovi hambaorgiga, kas kook on küps (hambaork jääb küpse koogi puhul enam-vähem puhtaks).
Supper hommiku puder
Vaja läheb (ühele inimesele):
3-4 dl vett
1 dl röstitud jämedaid kaerahelbeid
2-3 g kookoshelbeid
30 g rosinaid
1 spl kõrvitsaseemneid või päevalilleseemneid või 0,5 spl seesamiseemneid
natukene soola
50 ml kookospiima või tavalist piima
vahtrasiirupit
Pane vesi potti, kaas peale ja oota kuni vesi on keema läinud. Lisa kaerahelbed, rosinad, kookoshelbed ja seemned. Kui puder muliseb korralikult lisa
natukene soola ja piim. Sega pidevalt ja keeda putru nii kaua, kuni enamus vedelikust on aurustunud. Tõsta puder ümber kaussi ja lase veidikene
jahtuda. Järgmisena armastan mina pudrule lisada veidikene vahtrasiirupit ja hommikusöök on valmis nautimiseks
Õuna chia kaneeli puder
Kohev chia seemnete hommikupuder. Soovitame proovida ka pirnidega.
1 keskmine õun koorida ja lõigata neljaks
mandli- või kookospiim, 175 ml
1/4-1/2 tl kaneeli
mõni tilk rohelise stevia ekstrakti või mett
Asetada piim ja õunad blenderisse ning segada seni, kui saadakse ühtlane mass. Valada saadud segu suuremase purki, lisada chia seemned ja kaneel.
Segada või loksutada läbi. Lasta segul vähemalt 30 minutit seista (soovitav on segu aegajalt segada või loksutada). enne serveerimist segada sisse
stevia või mesi.
Banaani pannkoogid
2 suurt muna
2 munavalget
2 suurt banaani
1 tl kaneeli
veidi soola
võid praadimiseks
Valmistamine
Aseta kõik koostisained blenderisse ning lase blenderil käia seni, kuni banaanid on täielikult püreestatud. Küpseta madala kuumusel pannil vähese
võiga. Kui teed ülepannikooke, siis ole nende ümber keeramisega ettevaatlik, kipuvad kergesti katki minema ja lihtsam on teha väikeseid kooke.
Sellest kogusest sain 30 väikest pannkooki.
Kookosjahust pannkoogid
80 grammi kookosjahu
20 grammi proteiinipulbrit (võib ka rohkem panna)
2 muna
küpsetuspulbrit
mett või toorsuhkrut või Steviat (sellest kirjutan hiljem pikemalt)
kaneeli
pooleteist klaasi vett (vaata ise, palju vaja täpselt)
Koostisosad segada omavahel kokku ja praadida tavalised pannkoogid. Ülepannikooke muidugi ei saa, pigem sellised paksud ja pisikesed, aga maitse on siiski hea.
Pannakad tulevad üpris rasvased, kuid ka proteiinirikkad. Kui mett ega suhkrut ei kasuta, siis süsivesikuid sees vähe. Aga garanteerin, et tervislikumad kui nisujahust tehtud pannkoogid :)
Serveeri näiteks mee, linaseemnete (kiudained!!) ja Kreeka jogurtiga..mmmmmm.....
Proteiinipulbrist pannkoogid
Täna tegin proteiinipulbri baasil pannkooke. Vaja läheb:
1 muna
70 grammi proteiinipulbrit (mina kasutasin Hera80 vaniljemaitselist)
küpsetuspulbrit
vett
mett
Sega ained kokku, küpseta pannkoogid. Mesi on valikuline. Samuti võib kasutada maitseta proteiinipulbrit. Ilma õlita küpsetamisel tulevad pannakad rasva- ning süsivesikuvaesed kuid proteiinirohked. Naudi moosi, jäätise või meega.
Tervislik vahepala
Mandlid kuuluvad minu igapäevamenüüsse. Täna tegin mandlivõid röstitud mandlitest ning maitsesin üht mandlit peale ahjust tulekut. Maitse oli super!
Soovitan kõigil proovida. Vala mandlid küpsetuspaberi peale ning pane ahju umbes 15 minutiks 170 kraadi juurde. Lõhnast saab kõige paremini aru, millal mandlid valmis on!
Proovida võib ka nii näiteks, et teha valmis munavalge-vee segu. Kasta mandlid sinna sisse ning seejärel veeretada kaneeli-suhkru-soola segus ning pista ahju. Või näiteks kasta röstitud mandlid mee (2 sl)-vee (2 sl) segusse, millele lisatud ka suhkrut ja soola natuke. Keeda mandleid segus kuni vesi on ära auranud.
Kausi peab õhtul telekat vaadates küll ära viima laua pealt, sest muidu võibki neid näksima jääda! Igal juhul väga hea alternatiiv kartulikrõpsudele!
Geniaalne hommiku küpsised
Vaja läheb:
- 2 keskmist küpset banaani
- 2 dl kaerahelbeid
- 2 peotäit meelepäraseid lisandeid - minu lemmikud on hetkel shokolaadinööbid ja kreeka pähklid
Soovi korral natuke kaneeli
Purusta banaanid kahvliga, sega hulka kaerahelbed ja lisandid, tõsta lusikaga pannile pätsikesed -saad umbes 16 küpsist. Küpseta 170kraadises ahjus 15minutit.
Parimad soojana.
KODUJUUSTU OMLETT. (allikas Tere)
6 muna
200g makra kodujuustu
1 dl vett
3 sl hakitud basiilikut
soola, musta pipart
2 sl võid
200g kirsstomateid
25g Parmesani juustu
Banaanipuder
0,5 dl vett
2,5 dl neljaviljahelbeid
1 banaan
2 spl suhkrut (võib ka suhkruasendajat kasutada)
0,5 tl kaneeli
soola
Keeda neljaviljahelbeid kaane all kümme minutit, lisa tükeldatud banaan ja maitsesta.
PIRNI PUDER (allikas: Ruokamaailma)
5 dl õunamahla
2 dl kiirkaerahelbeid
1 pirn
Peale:
1 pirn
1 spl margariini
0,25 tl kaneeli
vedelat mett
Aja õunamahl potis keema. Lisa kiirkarehelbed ja keeda. Tükelda pirn väikesteks tükkideks (parem oleks riivida) ja lisa
pudrule. Valmis puder tõsta kaussi jahtuma.
Lõika teine pirn viiludeks ja sulata pannil rasvaine. Prae pirniviile mõni minut, kuni nad muudavad oma värvust. Seejärel
raputa peale kaneel ning natukene mett. Valmis segu aseta kausis olevale pudrule katteks.
BANAANI HOMMIKUEINE
1 banaan
1spl nisuidusid
5 spl jogurtit
100 ml rasvatut piima
1 tl vedelat mett
Pane kõik ained blenderisse ja püreesta.
TROOPILINE HOMMIKUEINE
1 banaan
1 mango
0,5 klaasi kookospiima
0,5 klaasi rasvatut piima
1 spl nisuidusid
Pane tükeldatud banaan ja viilutatud mango blenderisse ning püreesta. Lisa ülejäänud ained ja püreesta veel, kuni segu on
vahul.
SIDRUNI MAITSELISED PROTEIINI PANNKOOGID
Vaja läheb:
10 spl Whey Lemon Superit
3-5 spl ülepannkoogijahu
2-3 muna (neist 1-2 kollasega)
vett või piima
praadimiseks oliivõli
Serveerida võib maitsestamata jogurtiga.
VALGURIKKAD PANNKOOGID
Vaja läheb:
4 muna
0.5 klaasi kaerahelbeid
200g-300g lahjat kohupiima (või kodujuustu, peaks sama välja tulema)
panni
blenderit
Löö blenderisse neli muna sisse. Lisa kaerahelbed ja kohupiim. Blenderda nii kaua, kuni segu on ühtlane.
Seejärel pane pann pliidile, temperatuur mitte liiga kõrgeks, kuid ka mitte liiga madalaks
(ehk kui pliidil on näiteks võimsus 0 kuni 6, pane number 4-le). Lisa õli/võid, et pannkoogid panni külge ei jääks
(või kui telfonpann, siis pole isegi väga õli ega midagi vaja, kui õigeaegselt ümber pöörata).
Vala endale meeldiva suurusega pannkoogid pannile, lase ta praeb umbes minut või paar ja kui panni küljes enam pole
ja alt vaadates näeb pannkoogi moodi välja, siis pööra ümber. Sama protsess uuesti kuni materjal on otsas.
P.S! Võib lisada natuke piima blenderisse, et segu natuke vedelam oleks.
Kõik pannkoogid kokku peaks andma umbes 612 kcal, neist 68,6g valke, 23,6g rasva ja 31,2g süsivesikuid
(200g kohupiimaga tehes). Kokku saab teha kolm ülepanni-pannkooki, seega üks pannkook peaks andma umbes 204 kcal,
millest 22,9g on valk, 7,9g rasv ja 10,4g süsivesikud.
MUSTIKATE JA NEKTARIINIDEGA HOMMIKU STARTER
Ühele:
- 100 grammi kodujuustu
- 2 tl vahtrasiirupit
- 2 peotäit mustikaid*
- pool nektariini
- 1 spl linajahu
- 1-2tl linaseemneid**
Lao kõik koostisosad oma lemmikkaussi, sega läbi ja naudi. Kiire, lihtne, tervislik ja väga maitsev!
KODUJUUSTU PANNKOOGID
100 g kodujuustu
50 g kaerahelbeid
1 muna
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kaneeli
praadimiseks õli
2 pannkooki
1 pannkook = 230 kcal
BANAANI-KODUJUUSTU-KAERAHELBE PROTEIINI PANNKOOGID.
8 pannkooki (2 portsjonit)
ettevalmistusaeg: 5 min
praadimisaeg: 10 min
Koostisosad:
100 g kodujuustu
1 banaan
250 ml kaerahelbeid
2 muna
natuke mett
1 tl kaneeli
Valmistamine:
Sega kõik koostisosad ja blenderda ühtlaseks massiks.
Vormi 8 väikest pannkooki ja prae need mõlemalt poolt kuumal pannil kuldpruuniks. Nii lihtne see ongi!
KAERAHELBE PANNKOOGID
2 muna
100 g täisterajahu (kasutasin speltajahu)
100 g kaerahelbeid
175 ml piima
50 ml mineraalvett (mullidega)
sool
praadimiseks võid
4 portsjonit
250 kalorit
KINNISE KÕHU PUDER
3 kuivatatud musta ploomi
3 kuivatatud aprikoosi
1 tl. liaseemneid
4 spl pudruhelbeid
2 spl nisuliisid
Aseta puuviljad ja linaseemned õhtul likku ühe klasi veega.
Hommikul lase puuviljad koos leotusveega keema, lisa pudruhelbed,
nisukliid, vajadusel vett ning keeda puder.
HOMMIKUNE ÄRATUS KAERHELBE PUDER.
kookoshelbed,päevalille seemned, kaerahelbed, tükeldatud aprikoosid,
näpu otsaga rosinaid.Peale kiivit,mandariini või mett.
MEE-PÄHKLI MÜSLI
Koostis Koostis- ja maitseained
4 riisileivakest
1 nektariin
1ōun
1 tl hakitud metsapähkleid
200 g 1,7 % -list maitsestamata jogurtit
1 tl mett
1 g kaneeli
PORGANDI MÜSLI
Valmistusaeg: kuni 20 min
Valmistusaeg umbes 5 minutit
Kogus: 1 portsjon
Riivi porgandid ja õun jämeda riiviga. Lõika juust peenikesteks ribadeks . Maitsesta keefir ingveri, kardemoni, soola ning
meega. Sega kaerahelbed, juusturibad, riivitud porgand ja õun keefiriga. Puista peale seesamiseemneid.
Koostis Koostis- ja maitseained
2 tk Porgand
1 tk Õun
30 g juust
2.5 dl väherasvane keefir
0.5 tl (riivitud) Ingver
0.5 tl (jahvatatud) Kardemon
Sool
1 tl mesi
40 g röstitud kaerahelbed
1 tl röstitud seesamiseemned
MÜSLI HOMMIKUEINE
Valmistusviis
Sega kõik hakitud ained kokku, vala üle apelsinimahlaga ning oota kuni mahl on ära imbunud.
Sega kokku jogurt, piim, mesi ja riivitud õun (võid osa õunast kaunistuseks jätta).
Vala segu müslile ning lase maitsetel ühtlustuda.
Koostis Koostis- ja maitseained
3 sl täisterakaerahelbeid
1 sl rosinaid
1 sl hakitud pähkleid (mandlid, kreeka- või metsapähklid)
4 sl apelsini mahla
125 ml maitsestamata jogurtit
100 ml piima
1 sl vedelat mett
1 riivitud õun
külmutatud, kuivatatud või värskeid marju serveerimiseks
KAERAHELBE PUDER KREEKA PÄHKLITE JA VAHTRASIIRUPIGA
Kuumuta vesi ja piim keemiseni. Lisa kaerahelbed, kaerakliid, sool, suhkur ja hakitud aprikoosid. Keeda kaanega kaetult
tasasel tulel umbes 10 minutit. Serveerimisel lisa hakitud pähklid ja vahtrasiirup.
Koostis Koostis- ja maitseained
2 dl Piim
2 dl Vesi
1.5 dl täisterakaerahelbed
0.5 dl Kaerakliid
0.5 tl Sool
2 sl Suhkur
1 peotäis Kreeka pähklid ja kuivatatud aprikoosid
2 sl Vahtrasiirup
KANAOMLETT
Vaja läheb:
400g kanafileed
300g köögivilju (kasutasin külmutatud woki segu)
4 muna
~230g (pruuni) riisi
wokikastet (kasutasin Santa Maria valmis tehtud wokikastet, võib kasutada ka sojakastet jms asju)
pipart
(2 portsjoni jaoks)
Keeda riis ning aseta kõrvale. Aseta pann pliidile, keskmise-kõrge kuumuse peale (nt. pliidil on astmed 1-6,
pane 4-5 peale), lisa õli praadimiseks. Senikaua tükelda kanafilee väikesteks kuubikuteks, seejärel lisa need
maitsesta pipraga. Prae kana kuni see on kuldpruun või kergelt pruunikas (~7 minutit), kui see valmis, lisa oma
köögiviljade segu (mis on ikka
üles sulatatud selleks hetkeks juba). Prae ja sega samal kuumusel edasi kuni köögiviljad on valmis (4-5 minutit),
lisa wokikaste ja riis ja alanda kuumust
(skaalal 1-6 tuleks nüüd panna 2 peale). Aseta kaas peale ja las ta veidi podiseb kuni kogu kompott on selline
ühtlaselt kleepuv. Võta pann tulelt ning pane
kõrvale, võta välja teine (suur) pann, lisa õli ja pane pliidile (kõrge kuumus, tuleks panna 5-6 peale). Löö kaks
muna kaussi, lisa veidi vett/piima ning klopi kuni mullid tekivad. Vala klopitud segu pannile, alanda kuumust 3-4
peale ja las ta olla pannil kuni enam vedelat osa omletil peal ei ole. Seejärel võta pool oma eelnevalt tehtud
segust (kanafilee+köögiviljad+...) ja aseta omleti keskele triibukujuliselt, voldi mõlemalt poolt omlett kana peale,
pane taldrik pannile ja pööra pann teistpidi (loe: pane oma omlett taldrikule). Ülejäänud pool jääb järgmiseks
korraks, lihtsalt tuleks teha uus omlett ja samamoodi segu keskele valada. 1 omlett annab umbes 670 kcal (64g valku,
45g süsivesikuid, 25g rasva).
Mandlijahu pannkoogid
35-40 g mandlijahu
2 muna
60 ml kookospiima või vahukoort
praadimiseks võid või kookosrasva
serveerimiseks sobivad nii marjad, kui ka vahukoor
Sega kausis mandlijahu, munad ja kookospiim. Prae tulisel rasvaga määritud pannil segust väikesed pannkoogid. Serveeri
pannkoogid koos
banaaniviilude ja röstitud pähklitega.
Arvestuse järgi peaks välja tulema 5 pannkooki a`50g
Küpsised kodumaiste marjade ja küpsistega
140 g mandlijahu
30 g sulatatud võid
natukene steviat
1 muna
1/4 tl soola
1/2 tl vanilliekstrakti
1/4 tl küpsetuspulbrit
kuivatatud kodumaiseid marju ja erinevaid pähkleid
Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega omavahel kõik koostisosad, kuni tekib ühtlane mass. Vormi segust väikesed
pallikesed ja laota need
küpsetuspaberile. Küpseta küpsiseid umbes 12-15 minutit. Valmis!
No comments:
Post a Comment