Täidetud ahjuõunad
6 suuremat õuna
Täidis:
80 g pähkli-rosina segu
lisaks veel 2 tl rosinaid
2 tl kookoshelbeid
2 tl mandleid
1-2 tl halvaa puru
2 tl mett
1-2 tl fariinisuhkrut
kaneeli
Eemalda õuntelt südamik (jäta kindlasti õuntele põhi alla). Ning tee õuntele noaga kergelt ring ümber , nii väldid õunte puruks küpsemist. Haki pähklid ja rosinad noaga peenemaks. Sega kõik täidise ained omavahel ning täida sellega õunte õõnsused. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 15 minutit või seni kuni õunad on pehmed ning täidis pealt parajalt kuldne. Raputa üle tuhksuhkruga ning serveeri vaniljekaste või jäätisega. Muidugi võib ka niisama maiustada!!!
Vanaema švipsis banaanisaiad
4 röstsaiaviilu
2 banaani
4 tl mandlilaaste
4 sl mett
0,5 tl kaneeli
4 sl konjakit või brändit
peale raputamiseks tuhksuhkrut
Täidis:
80 g pähkli-rosina segu
lisaks veel 2 tl rosinaid
2 tl kookoshelbeid
2 tl mandleid
1-2 tl halvaa puru
2 tl mett
1-2 tl fariinisuhkrut
kaneeli
Eemalda õuntelt südamik (jäta kindlasti õuntele põhi alla). Ning tee õuntele noaga kergelt ring ümber , nii väldid õunte puruks küpsemist. Haki pähklid ja rosinad noaga peenemaks. Sega kõik täidise ained omavahel ning täida sellega õunte õõnsused. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 15 minutit või seni kuni õunad on pehmed ning täidis pealt parajalt kuldne. Raputa üle tuhksuhkruga ning serveeri vaniljekaste või jäätisega. Muidugi võib ka niisama maiustada!!!
Vanaema švipsis banaanisaiad
neljale
4 röstsaiaviilu
2 banaani
4 tl mandlilaaste
4 sl mett
0,5 tl kaneeli
4 sl konjakit või brändit
peale raputamiseks tuhksuhkrut
Lõika banaanid
risti pooleks, seejärel poolita laiupidi. Aseta banaanid lõikepool all keskmise
kuumusega suurele pannile. Lisa mandlilaastud. Seejärel pane pannile sulama
mesi, lisa kaneel. Pööra banaanid ümber. Lisa konjak ning lase kogu pannitäiel
hetke küpseda. Vahepeal rösti saiad. Aseta banaanipoolikud röstsaiale. Kalla
banaanidele pannile järelejäänud mee-konjaki-mandlisegu. Raputa peale
tuhksuhkrut ning maiusta.
Vale-Trüfflid
24.veebruariks: 200g kamajahu, 150g hapukoort, 100g maitsestamata kohupiima, 2spl.mett. Sõtku ained taignaks ja hoia 1h külmas. Vormi pallid ja veereta suhkruta kakaos
Kaalukate lemmik
Koori ja lõika õun tükkideks, ka apelsin. Leota rosinaid ja kliisid natuke aega vees, kurna ja lisa õuntele.
Siis lisa pett ja suhkruasendaja ning maitsesta kaneeliga.
Koostis
Koostis- ja maitseained
1 tk
keskmine õun
1 tk
Apelsin
150 ml
pett
1 sl
Neljaviljahelbed
2 sl
Rosinad
1 tl
Kaerakliid
2 tk
Suhkruasendaja
MAITSESTAMISEKS
Kaneel (jahvatatud
Õuna-kaneelikohuke.
Õun koorida ja riivida peene riiviga. Segada kohupiimapastaga, lisada kaneel, vanillsuhkur ja suhkruasendaja.
Koostis
Koostis- ja maitseained
400 g rasvata kohupiimapastat.
2 õuna
natuke kaneeli
1 tl vaniljesuhkrut
suhkruasendajat
šokolaadi Maius
4 supilusikatäit kookosõli, sulatatud
1/2 tassi kakaopulbrit, magustamata
2-4 tl steviat
1/2 tassi kuivatatud kirsse, magustamata
1 1/2 kaerahelbeid
Sega sulatatud kookosõli kausis kakao ja Stevia. Maitse ja vaata, kas see on piisavalt magus oma maitse järgi. Kui ei, siis lisada steviat juurde.
Teises kausis segada kaerahelbed ja kuivatatud kirsid.
3. Sega kakao, kaerahelbed ja puuviljad, stevia ning sega hoolikalt.
4.Tee väiksed pätisd taldrikule küpsetuspaberile.
5. Pannakse külmkappi 30 minutiks ja naudi.
Sokolaadivaht
1 purk kookospiima.
1/4 tassi kakaopulbrit
1 tl vaniljet
Dash Pink Salt
2 spl Steviat
1 spl kookosõli
Sega kõik koostisosad miksriga vahule ja aseta väikestesse kaussidesse ja pane külmkappi paariks tunniks.
Kiire maius-kookosepallid
Koostis
1 1/4 tassi kookoshelbeid, hakitud, magustamata
4 sl kakaopulbrit, magustamata
1 tl vanilje ekstrakti
1/4 tl soola
1/2 tassi šokolaadi laastude (ma kasutasin tera magustatud)
1 banaan, hõõrutud
1 tl steviat
200 gr maitsestamata kohupiima
Segage kookoshelbed, banaan ja kakao köögikombainis.
Lisa kookoshelbed, stevia, vanilli.
Tee väiksed šokolaadi pallid ja veereta kookoshelvestes. Pane paariks tunniks külmikusse.
Vanilje panna cotta
2 portsjonit
1 tass (2,5 dl) vahukoort
1,5 Želatiin Lehed (või 1,5 TSPS Želatiin pulber)
1 tl vanilje pulbrit
Stevia (maitse järgi)
LAhusta želatiini lehed külmas vees. Aja pliidi peal koor keema. Lisa vanilje ja Stevia. Keeda 5 minutit. Pane kõrvale ja lase kreemil jahtua. Lisa
želatiin lehel koguaeg segades.
Vala koore segu kahte kokteili klaasi. Pane need 2 tunniks külmikusse seisma. Enne serveerimist lisa marjad peale.
Sokolaadikrõmps
• 1/2 tassi (1,2 dl) mandlijahu
• 2 oz (60 g) toasooja võid
• 2 TSPS of Cocoa
• 3 spl Koor
• 6 ruudud Lindt 85% Chocolate
Kuumuta ahi 200C (390F). Purusta šokolaad ja sega kokku kõik koostisained. Kuju väikesed pallid. Püsi ahjus 10 minutit. Kasuta
destillatsiooniseadmetest oma külmutatud rasvane jogurt!
Vaarikaunistus
• 1 tass (2,5 dl) külmutatud vaarikaid
• 1 tass (2,5 dl) vahukoort
• 1/2 tass (1,75 dl) metspähkleid
• Steevia maitseks
• 1/2 tl Vaniljet
Sega kõik ained köögikombainis kuni koor on vahustatud. Serveeri kokteili klaasis.
bounty
2 spl Steevia
100 g kookosrasva
2 tassi vahukoort
2 tassi kookospiima
400 g riivitud kookost
300 g tumedat šokolaadi, max 70%
Sega kõik ained ja lase pliidil keema, kuni moodustub ühtlane mass. PAne väikestesse vormidesse ja paariks tunniks külmikusse tahenema.
šokolaadi Maius
6 tk
100 g võid
100 g tume sokolaad (86% või 70%)
2 muna
1 spl kakao
1/2 tl vaniljet
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või ja šokolaad väikeses kausis. Vahusta munad kohevaks ja lisada kõik muu. Lisada muffini vormidesse.
Küpseta 6 minutit temperatuuril 200 kraadi.
Serveeri jäätise palliga või vahukoorega.
Pähklimaius
Koostis:
1 tass kookospiima
½ tassi vahtrasiirupit
1/2 tassi vett
1/2 tassi pähklid
6 sl looduslike maapähklivõid
1/2 tl soodat
1 tl vanilje ekstrakti
ettevalmistus:
1. PAne kõik ained potti ja segades lase keema.
Lase segul jahtuda ja pane vormi ja küpseta ahjus 20 minutit 180 kraadi. Valmiskujul lõika parajad ruudukesed.
šokolaadi äärmuslane
Koostis:
4 spl võid, pluss vormi määrimiseks
6 tükki 85% šokolaadi
1 Suur Muna
1 munarebu
1 tl steviat
1 tl Jahu
ettevalmistus:
Pani ahi 230C peale. Määri võiga ahjuvorm. Raputa kakao vormi põhja.
Sulata või ja sokolaad väikses kausis pliidil kuumas vees.
Klopi muna steviaga.Lisa sokolaadisegu, Sega sisse Jahu.Pane segu ahjuvormi.Pane ahju ja
küpseta 6-7 min. Seest Jääb Pehme.
Serveeri kohe.
toorjuustukreem mustsõstrakastmega
2 karpi toorjuustu
1,5 tl vanillisuhkrut
2 spl steviat
100 ml vahukoort
100 g kohupiima
10g zelatiini
450g sügavkülmutatud musti sõstraid
1sl brändit
1. sega toorjuust,kohupiim,vahukoor, stevia.
2.paisuta zelatiin väheses külmas vees ja kuumuta lahustumiseni,nirista toorjuustu hulka.
3.jaga magustoidukaussidesse ja pane külmkappi mitmeks tunniks.
4.marjad purusta,maitsesta brändiga ja steviaga.
5.serveeri marjakastmega.
Vaarika rõõm
mandlipiim 125 ml
125 ml vaarikaid või nende puudumisel muid marju
2 sl chia seemneid
sl purustatud mandleid
Sega kõik koostisained omavahel kergelt läbi. Peale aseta toored purustatud mandlid ning aseta kogu kupatus vähemalt 1 h (ideaalis 3-4 h)
külmikusse, et chia seemned saaksid mõnusalt paisuda.
Pekaanipähkli muhedik
1 sl chia seemneid
kookospiim 500 ml
250 ml vaarikaid
pekaanipähklid ca peotäis
1/2 tl kaneeli
Lisa kõik koostisained blenderisse ning sega korralikult ühtlaseks kreemiseks massiks. Naudi koheselt.
PS! Kui kasutada chia seemneid, siis need peavad kindlasti olema pärit mahepõllumajandusest!
Chia seemneid võite lisada praktiliselt kõikidele toitudele: muhedikud, vesi, salatikastmed, mahlad, pannkoogid ja isegi võite neid otse salatile raputada.
Pange ainult oma fantaasia tööle.
Õhtune chia amps
See õhtune amps või magustoit koosneb chia seemnetest, mis on vedeliku endasse imendumisel moodustanud pudingulaadse olluse ja tänu sellele viib
maksast ideaalselt välja sinna kogunenud mürgid, mis hiljem väljutatakse. Kuna chia seemned tekitavad täiskõhu tunde, siis pärast sellist ampsu
tunnete ennast suurepäraselt.
mandli- või kookospiim 325 ml
mesi 1 sl (vedelal kujul)
chia seemned 4 sl
kaneel 1 tl
garneeringuks vahustatud kookoskoor
Suures purgis segada omavahel kõik koostisosad korralikult läbi. Valada saadud segu kaussidesse kolmeks võrdseks osaks ning hoia külmas seni
kuni chia seemned paksenevad ja saavutavad pudingilaadse paksuse. Selleks kulub ca 30-60 minutit. Vahetult enne serveerimist panna kaunistuseks
ka vahustatud jahedas seisnud kookoskoor. Kui soovite seda ampsu suuremas koguses teha, siis sellisel kujul säilib see külmikus kuni 5 päeva
Marjasorbett kookospiimaga
Jäise magustoidu valmistamiseks kasutasin:
Vaarikaid
Mustsõstraid
Banaani
Piparmünti
Kookospiima
Tükeldasin banaani ning panin mõneks tunniks sügavkülma. Vaarikad ja mustsõstrad olid juba varem külmutatud. Panin kõik ühte kaussi ja lisasin
piparmündilehti ja kookospiima ning püreestasin kõik nuimikseriga. Minul jäid tükid sisse nagu näha, sest ma ei näinud piisavalt vaeva ja ei jõudnud
oodata millal marjad natuke sulama hakkavad, et oleks lihtsam püreestada.
Banaan annab piisavalt magusat maitset ja suhkrut ei pea lisama. Kellele aga meeldiks magusam, siis võib veidike mett või suhkrut juurde lisada.
Need magusad mandlid meenutavad väga kuulsaid Olde Hansa mandleid, nii et nüüd on teil võimalus neid ise kodus järgi teha. NB! Antud koguseid
järgides saate mahedad vürtsikad mandlid. Kui soovite rohkem vunki, siis võite vürtside hulka tõsta.
Kogus: kuuele
Koostis: 85 g suhkrut (1 dl)
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl ingveripulbrit
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl soola
1 tk munavalget
2 sl vett
300 g terveid mandleid
Valmistamine:
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga
kaetud.
Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid
paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Lase toatemperatuuril jahtuda.
Teine versioon magusatest mandlitest.
Olde Hansa magusad mandlid on minu suur kiusatus juba mitmeid aastaid. Ja ammu juba peas liikunud ketserlik mõte neid ise kodus järgi teha. Sest
esiteks nad on häbemataselt kallid (poes 120g - ca 40 kr, ei ole ju normaalne). Teiseks, suvel tänavalt ostes õnnestus korra saada värskelt potist tulnud
SOOJE mandleid. No võrreldamatult paremad, kui kilesse pakitud ja riiulil seisnud toode...
Aga asja juurde. Retsept minupoolsete mugandustega. Kasutasin mandleid + mingit mandli-rosina-pähkli segu (kokku 100+100 gr). Maitseaineks SM
piparkoogimaitseainet 1tl + kaneeli 0,5tl (olen lootusetu kaneelifänn)ja segusse panin veel ca 1,5 tl sidrunimahla, sest muidu tundus asi lääge jääma.
PRAADISIN pannil vähese võiga u 12 min, siis keerasin tule alt ja jätsin nad pannile jahtuma-kuivama. Tulemus - viib keele alla + terve korter
imemõnusat piparkoogilõhna täis. Mis sobib samuti ideaalselt praegusesse jõulueelsesse aega.
*Vahepeal kleepus kogu segu üsna ühte tükki, kuid edasi praadides kuivas ta jälle lahti. Niiet pole vaja muretseda (minul juba jooksid pildid silma ees,
kuidas hakkan noaga viile lõikama sealt).
*VÕib julgelt kasutada rosinaid ja misiganes pähkleid.
Tervislik vahepala
Mandlid kuuluvad minu igapäevamenüüsse. Täna tegin mandlivõid röstitud mandlitest ning maitsesin üht mandlit peale ahjust tulekut. Maitse oli super!
Soovitan kõigil proovida. Vala mandlid küpsetuspaberi peale ning pane ahju umbes 15 minutiks 170 kraadi juurde. Lõhnast saab kõige paremini aru, millal mandlid valmis on!
Proovida võib ka nii näiteks, et teha valmis munavalge-vee segu. Kasta mandlid sinna sisse ning seejärel veeretada kaneeli-suhkru-soola segus ning pista ahju. Või näiteks kasta röstitud mandlid mee (2 sl)-vee (2 sl) segusse, millele lisatud ka suhkrut ja soola natuke. Keeda mandleid segus kuni vesi on ära auranud.
Kausi peab õhtul telekat vaadates küll ära viima laua pealt, sest muidu võibki neid näksima jääda! Igal juhul väga hea alternatiiv kartulikrõpsudele!
Kamavaht kohupiima ning pähklitega
Kui tahad lubada endale midagi head!
Retsept
Koostis(8-10 portsjonit)
- 400ml vahukoor(35%)
- 200g kohupiima 0.1%-5%
- pähkel(sarapuu,india)
- kamajahu 4spl
- magusainet (steviat 2-3 tl)
- marju, toormoos
Valmistamine
- Vahusta vahukoor koos steviaga poolenisti vahtu
- Lisa kama, kohupiimt ning kooritud, röstitud ja tükikesteks hakitud pähklid (osa hakitud pähkleid jäta hilisemaks kaunistamiseks).
- Sega kõik veelkord kergelt läbi. Jälgi, et kohupiim seguneks ühtlaselt kamavahtu
- Pane kamavaht vaheldumisi marjadega või toormoosiga kihiti serveerimisnõusse ning raputa kõige peale pisut pähkleid
Kakao batoonid
Siit tuleb umbes 8 tahvlit. Igas tahvlis ligikaudu 12 grammi proteiini. Numbrid võivad olla muutuvad, olenevalt koostisosadest.
Vaja läheb
2 Tassi kaerahelbeid
1/2 Tassi tooreid päevalille seemneid
1/4 Tassi kanepi seemneid
1 Suplilusikas chi seemneid
4 Supilusikat proteiini pubrit
1/4 Tassi toorest kakaod
3/4 Tassi naturaalset maapähklivõid
3/4 Tassi toorest agaavi
Kanepi seemned on rikkad raua, magneesiumi ja tsingi poolest. Chi seemnetel on hea põletikuvastane toime, aitavad kaasa seedimisele ja mürkide välja viimisele. Samas on head kaltsiumi, fosfori ja mangaani allikas. Päevalille seemned sisaldavad palju vitamiin E, B6, tiamiini, foolhapet, ja niatsiini. Toores kakaos on täis mineraale (fosfor, raud, vask, magneesium) ja antioksüdante. Maapähklivõis on hea rasvaallikas.
Valmistamine
Sega kuivad koostisosad suurde kaussi. Lisa maapähklivõi ja agaav. Sega hästi läbi kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud (veendu, et kõik on kuivad koostisosad on ühtlaselt koos!). Vajutage valgubatoonisegu teflonpannile, vajutage tugevasti ja ühtlaselt, tagada et kõik on ühtlaselt pingul . Hoida külmkapis tunni või rohkem, soovitavalt ennem lõigata 8-ks tükiks. Hoida õhukindlalt külmkapis, parim kui süüa ühe nädala jooksul.
Maasikad ja kodujuust, kodujuust ja maasikad - maitsev suvekooslus
Jagub ühele:
- 200 grammi kodujuustu
- 200 grammi maasikaid
- 1 spl agaavisiirupit või mett või vahtrasiirupit
- 1 spl linaseemneid
- 1 spl mandlilaaste
Laota kõik koostisained kihiti kaussi ning naudi. Ilusaid hommikuid!
Magus suutäis ilma suhkruta - tervisesmuuti
500 grammi maitsestamata jogurtit
- 1 keskmise suurusega ananass (koori)
- 3-4 spl mustsõstraid
- 3-4 spl mustikaid
- 1 väike banaan
- jääd
Pressi ananassist värske mahl ja vala blenderisse. Lisa jogurt, mustsõstrad, mustikad, banaan ja jää. Blenderda ühtlaseks - ca 1 minut. Võimalusel tarbi kohe, vajadusel säilita külmkapis kinnises anumas kuni 8tundi. Kaunist suve!
Vale-Raffaello: 200g maitsestamata kohupiima, 100g kookoshelbeid, 1spl.mett. Sõtku ained ühtlaseks massiks ja veereta peo vahel pallid. Vormimise käigus peida massi sisse mandel ja pärast veereta pallikest veel kookoshelvestes. Hoia vähemalt 30min. külmikus ja ... nii lihtne see ongi !!!
Vale-jäätis: viiluta 2banaani ja hoia vähemalt 2h sügavkülmas. Pressi külmunud banaanidele juurde 0,5apelsini mahl ja purusta köögikombainis ühtlaseks kreemjaks massiks. Maiusta kohe !!! (1banaani võid asendada ka meelepäraste marjadega ning keegi ei keela lisada sortsukest kookospiima ...)
JÕUMEHE COOKIES
200 g kaerahelbeid
4 muna
100 g võid
100 g väikseid rosinaid
50 g kookoshelbeid
2 tl kaneeli
4 tl kakao 99.9 %
1. Segada kõik kokku massiks ja teha lusikasuurused pätsid ahjuplaadile.
2. Küpsetada 225 * juures ca 30 min.
Kogused on arvestatud ühele ahjuplaadile.
VAARIKA LASSIE
200 g värskeid vaarikaid (või maasikaid )
5 spl suhkrut - mina asendasin meega ja panin maitse järgi
1 kaneelikoor
5 dl piima
5 dl maitsestamata jogurtit
värsket piparmünti
jääd
mandlilaaste
Lase marjad koos törtsu vee, suhkru ja kaneelikoorega korraks keema (mina keetsin ilma suhkruta ja lisasin pärast mett)
Tõsta tulelt ning lase jahtuda. Sega kausis purustatud jää, jogurt ja piim, vala see klaasidesse ja vala marjasegu sellele
peale. Kaunista klaasid värske piparmündilehega.
hea jook enne hommikust trenni
MAGAMAMINEKU SNÄKK
2 splt linaseemneid(heaomega 3,-6 rasvhapete allikas ~2g mõlemat)
200 gr kodujuustu
1 splt naturaalset pähklivõiet
vAlmistaminesega kausis, söö.
TRENNI JÄRGNE KOHUPIIMA VORM
300 g kohupiimapasta kohta võta
1 spl kamajahu
1 spl suhkrut
1 muna
Sega kohupiima sisse kamajahu, suhkur ning munakollane. Munavalge vahusta ja lisa viimasena hästi õrnalt segades. Küpseta
ahjus 200 kraadi juures kuni segu on küpsenud kuldpruuniks.
KOHUPIIMAVORM
Koostisained:
250 g kohupiima
6 muna
6 spl suhkrut
poole sidruni mahl
1 banaan
Soovi korral peotäis rosinaid
Kuumuta ahi 180°C-ni.
Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased, pool suhkru kogusest ja sidrunimahl.
Lisa kohupiim, tükeldatud banaan ja soovi korral rosinad.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa ülejäänud suhkur. Sega vaht õrnalt kohupiimamassi hulka.
Vala segu võitatud ahjuvormi ja küpseta ca 25 minutit.
KAHEVÄRVILINE BANAANI KOHUPIIMA KREEM
1 banaan
150g maitsestamata kohupiimapastat
60g maitsestamata jogurtit
1spl kodujuustu
1spl kakaopulbrit
Püreesta saumikseriga banaan, kohupiimakreem ja jogurt ning jaga kaheks. Ühele osale lisa lusikaga segades kodujuust ja
teisele kakao. Serveeri magustoidukausikeses (soovitavalt läbipaistvas). Kaunistada võib nii, nagu meeldib
VALGUMAGUSTOIT
Maitsestamatta kohupiima
Rosinaid
Pähkleid
Vaniljet natuke
Kopatäis banaani maitselist valkku
Peale jogurtit.
Sobib nii enne kui peale trenni.
MOKKA
vb ei ole väga originaalne, aga isiklikult ei oleks vist selle peale tulnud, et valgupulbrit kuuma kohviga segada...
retsept siis pärineb ühest vanast M&F-ist:
1kl kuuma kohvi
1annus šok.-vadakuvalku (sobib ka maitseta vadakuvalk, siis tuleks natuke kakaod lisada)
2spl mett
kõik kokku segada/mikserdada!
MOUSSE AU CHOCOLAT
Arvestatud on kuuele inimesele.
Tegin v2ikesed muudatused, retseptis oli tegelikult ette n2htud 4 untsi 80 % list tumedat shokolaadi ja spl suhkrut, mina
kasutasin selle asemel:
200 g Bitteri shokolaadi sulata vesivannis ja t6sta jahtuma ning lisa ykshaaval
3 munakollast
5 munavalget l88 tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult segusse.
Pane mousse serveerimisn6usse, kata toidukilega ja aseta 88seks kylmkappi.
Lisa kõik blenderisse. Mikserda kuni segu on mõnus ühtlane
VALGUBATOON
kui kellelgi on aega ja viitsib asjaga möllata.Siis huvilistele siin üks retsept koduse proteiinibatooni valmistamiseks:
Valmistamiseks on vaja:
*200 g kaerahelbeid (soovitatav leotada pisut aega vees)
*6 munavalget (toorel kujul :lol: )
*2 püreestatud banaani
*150 g piima
*60 g valgupulbrit
*omal valikul 2-3 spl suhkrut
Valmistamisõpetus:
*Kuumuta ahi 180 'C-ni
*Sega kokku kõik valmistamiseks vajalikud koostisosad
*Segu vala õliga määritud vormi ühtlaselt
*Küpseta ahjus 14-16 minutit kuni pruunistumiseni-küpsust võid igaks juhuks aeg-ajalt kontrollida tiku või hambaorgiga
sorkides,püüa mitte ära kõrvetada :unsure:
*Jahtudes lõigake kaheksaks,või kuidas ise tahad (säilita külmikus fooliumi või millegisse muusse pakendatult)
DATLI TERVISE BATOONID
Tegemist on siis ülilihtsa ja maitsva ning toitva retseptiga.
Vaja läheb:
1 tass datleid
1/2 tassi india pähkleid
Kuidas teha:)?
1) Kuna Selveris/Eestis müüdavad datlid on tavaliselt väga kõvad siis kõigepealt pane datlid tassi ja lisan vett.
2) Kuumuta datleid mikrolaineahjus 1minuti
3) Kurna datlid
4) Purusta koos india pählitega mikseris
5) Laota lauale toidukile ja vooli sinna peale pallike
6) Vajuta pallikese peale teine kiht toidukilet ja vajuta lameda noaga või muu esemega lömmi
7) Vajuta noaga batoonikeste suurused ja vormi eraldi toidukilesse:)
Voila! Head isu!
ERITI LIHTNE JÄÄTIS
Avastasin just väga lihtsa viisi jahutamaks ennast palaval päeval maitsva jäätisega. Vaja läheb:
1 pirn
1 banaan
Blender
Veidi piima (oleneb kui võimas su blender on)
Valikuline: suhkruasendaja/mesi
Lõika pirnil otsad maha, poolita, viiluta ~3-4mm ribadeks ning tükelda need kuubikuteks. Laota laiali taldriku peale
ja pane sügavkülma.
Koori banaan, viiluta umbes sama paksud kettad, laota laiali taldriku peale ja sügavkülma.
Mingi 1 või 2 tunni pärast, kui puuviljad on päris kõvad aga mitte täiesti jääs, võta välja. Pane lihtsalt
blenderisse ja kui vaja, lisa piima ja suhkruasendajat või mett. Väga maitsev :D
VALGUVAHT
Koostisosad:
40g valgupulbrit. Ma kasutasin banaani Mass Whey. Öeldakse, et kaseiinivalguga tuleb parem, pole ise proovinud.
200g marju. Kasutasin külmutatud maasikaid
150ml väherasvast piima. Võib ka vähendada kogust(isegi kuni 3x), et saada tihedamat konsistentsi.
jääd
37,1g valku, 6,8g rasva, 24,2g süsikaid = 306kcal
Pane kõik kokku blenderisse. Lase maksimumi peal käia minut või paar, kuni muutub ühtlaseks massiks. Paisub
suhteliselt palju, nii et mitte ääreni täita. Võib peale panna näiteks kaneeli.
KODUJUUST MAASIKATEGA
Jagub ühele:
- 200 grammi kodujuustu
- 200 grammi maasikaid
- 1 spl agaavisiirupit või mett või vahtrasiirupit
- 1 spl linaseemneid
- 1 spl mandlilaaste
Laota kõik koostisained kihiti kaussi ning naudi. Ilusaid hommikuid!
KODU TEHTUD NUTELLA
Retsept namist. Või kogust vähendatud.
- 150 grammi metsapähkleid
- 115 grammi tumedat shokolaadi
- 40 grammi magedat võid
- 0,75 dl kakaopulbrit
- kuni 1,5 dl tuhksuhkrut
- tsipa soola
Rösti metsapähklid 220 kraadises ahjus, kuni need on kuldsed ja aromaatsed. Võtab umbes 5 minutit, jälgi hoolega, et
kõrbema ei läheks. Hõõru pähkleid kergelt köögirätiku sees, et koored eemaldada, kui kõik ei tule, pole hullu.
Purusta pähklid blenderis või köögikombainis, kuni saad ühtlase pasta. Varu kannatust, see võtab natukene aega. Sulata
shokolaad ja või vesivannil, lisa pähklipastale. Sega läbi. Lisa kakao, 4 spl tuhksuhrut ja sutike soola, sega blenderiga
läbi. Lisa veel nii palju suhkrut, et saaksid enda maitsele sobiva magususe.Vala purki tahenema. Naudi pehmel saial.
Valgemaid-helgemaid hommikuid!
KODUKOOTUD BROTEIINI BATOONID
300g kaerahelbeid (Nordic kiirkaerahelbed)
100g Valgu pulber (tootja pole oluline, šokolaadi maitseline)
2 spl pähklivõi (soovitavalt naturaalne, ise kasutan tavalist Nutella`t)
4 munavalget
2 banaani
1 spl mett
100 ml piima
1 tl kaneel
100g müsli (šokolaadi-banaani maitsega)
60g Goji marju (~ pool pakki, pakk 130g, leiab Selverist)
1 tls vaniljesuhkrut
0,5 tls küpsetuspulbrit
Tööriistad: 2x kaussi (suurem + väiksem), lusikad/kahvlid ja vispel segamiseks, ahjuvorm, küpsetuspaber, ahi...taustaks
soovitan AC/DC, Metallica, Godsmack või muu vastav :)
Sega kaerahelbed, valk, müsli ja kaneel suures kausis. Lisa pähklivõi ja sega. Eraldi kausis purusta banaanid ning
seejärel lisa munavalged ja mesi ning sega korralikult. Vala "märg" segu "kuivaga" ning lisa kõik ülejäänud
komponendid...sega korralikult kuniks mass on ühtlane. Siis lisa aeglaselt piim ja kui segu on hästi läbi segatud vaata
kriitilise pilguga kas mass on hea...kui mass tuleb liiga vedel, lisa tunde järgi kaerahelbeid ja müslit ning sega uuesti.
Vala mass küpsetusvormi. Ise kasutan küpsetuspaberit millega on hea pärast valmisprodukti vormist välja tõsta.
Soojenda ahi alguses ainult altpoolt ~150C ning aseta pliidirest ülespoole. Altpoolt on vaja ahju soojendada seepärast, et
kuna mass tuleb selline paksem siis on vaja enne alt küpsetada...kui kohe kogu ahju soojaks teed siis mass küpseb pealt
iliusti ära aga alt jääb tooreks!
Tõsta vorm restile ja lase ~15min küpseda.
Tõsta vorm välja ja kontrolli põhja olukorda hambatikuga...kui põhi toores, lase veel ~10min tsüklitega küpseda kuniks
põhi on OK.
Kui põhi küpse, kuumuta kogu ahi 200C peale ja tõsta rest keskele. Lase veel 10-15min küpseda.
Massi küpsust saab kontrollida pealispinna järgi...kui pinnale hakkavad tekkima mustad täpid ja pealispinnale tekib kõvem
koorik siis peaks OK olema.
Tõsta vorm välja ja lase 15-20min jahtuda enne kui lahti lõikad (kuumalt on ta väga kleepuv). Lõika meelepärased tükid, et
oleks mugav tööle ja trenni kaasa pakkida.
Ise jätan ööseks tükid karbis ilma kaaneta (kuid rätiku all) kuivama. Karbis pane kindlasti põhja ja tükkide kihtide
vahele majapidamispaber, see tõmbab ilusti üleliigse niiskuse endasse ja tükid jäävad pärast mõnusamad.
SUUREPÄRANE MAGUSTOIT.
200 gr kohupiima,
1 spl leotatud goj marju,
1 spl kookoshelbeid,
1 väiksem apelsin,
tsipa piima,
sega a peale mett.
KAALUKATE LEMMIK
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
Koori ja lõika õun tükkideks, ka apelsin. Leota rosinaid ja kliisid natuke aega vees, kurna ja lisa õuntele.
Siis lisa pett ja suhkruasendaja ning maitsesta kaneeliga.
Koostis Koostis- ja maitseained
1 tk keskmine õun
1 tk Apelsin
150 ml pett
1 sl Neljaviljahelbed
2 sl Rosinad
1 tl Kaerakliid
2 tk Suhkruasendaja
MAITSESTAMISEKS
Kaneel (jahvatatud)
MUSTIKA JÄÄTIS
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Mikserda marjad ja jogurt püreeks. Sega juurde kakaopulber ja suhkruasendaja. Külmuta.
Koostis Koostis- ja maitseained
300 g Külmutatud mustikad
100 g Maitsestamata jogurt
1 tl Kakaopulber
1 tl Suhkruasendaja
2 sl Lahja pihustatav vahukoor
SIDRUNI MAITSELINE ŠORBETT
Valmistusaeg: üle 60 min
u 10 minutit + u 3 tundi külmas
Kogus: 4 portsjonit
Pressi mahl puuviljadest välja ja sega suhkruga. Kuumuta saadud mahl suhkruga, kuni suhkur sulab.
NB! Jälgi, et suhkur ei kõrbeks. Jahuta. Pane segu mõneks tunniks külma, et oleks pooleldi jäätunud.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega veidi külmunud mahlasegu munavalgega ja pane uuesti külma.
See võtab aega u 2 tundi, et jäätuda. Kaunistuseks värskeid marju.
Koostis Koostis- ja maitseained
2 tk Apelsin
2 tk Laim
1 tk Sidrun
1 dl Suhkur
4 tk Munavalge
CHEESECACE JÄÄTIS
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + u 12 tundi sügavkülmas
Vahusta munakollassed suhkruga, sega Philadelphia, kohupiima ja vaniilisuhkruga. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega
juustuseguga. Purusta küpsised ja poolsellest kogusest pane ümmarguse koogivormipõhja, peale vala juustusegu ja kõige peale
ülejäänud küpsisepuru. Pane kook 12-ks tunniks sügavkülma.Hea teada !
Pool tundi enne serveerimist tõsta kook sügavkülmast välja.
Koostis Koostis- ja maitseained
3 muna
1½ dl suhkrut
100 g maitsestamata lahjat Philadelphia toorjuustu
100 g kohupiima
1 tl vanillisuhkrut
4 Digestiveküpsist
BANAANI PÄHKLI KREEM
Sega pähklid, jogurt ja sidrunimahl. Ja serveeri tükeldatud banaanitükikestega.
Koostis Koostis- ja maitseained
2 tk Väike banaan
4 tl Pähklid
2 dl Lahja jogurt
Sidrunimahla
JÄÄTIS KOOKOSHELVESTEGA
Valmistusaeg: üle 60 min
u 10 minutit + külmas
Kogus: 4 portsjonit
Vahusta muna suhkru ja poole kogusest kookospiimaga potis, mis on kuumas vees kuni segu pakseneb. Võta pott tulelt ja sega
juurde ülejäänud kookospiim, kookoshelbed ja mandliliköör. Võta vorm ja loputa veega üle, vala segu sisse ja pane
sügavkülma u tunniks. Sega segu u iga poole tunni järel, kuni jäätis on saanud paraja tiheduse.
Koostis Koostis- ja maitseained
4 tk Munavalge
1 dl Suhkur
4 dl Kookospiim
0.5 dl Kookoshelbed
2 sl Mandliliköör (Amaretto)
KANEELISED ÕUNAVIILUD MUSTIKATEGA KAREDA TEKI ALL - vot see on ROMANTIKA
Määrisin ahjuvormi kergelt võiga ning viilutasin sinna 3keskmist kooritud õuna. Raputasin peale kaneeli ja veidi vanilli.
Peale valasin kihi 300ml mustikatest. 80g odrajahust, 80-100g täisterakaerahelvestest, 90g võist ja 1spl.meest tegin puru,
mis läks kõige peale. Küpsetasin 200kraadises ahjus 20-30min. Lisandina võib süües peale valada piima ... uskumatult mõnus
!!
PLOOMI-ÄHKLI ENERGIJA BATOONID
Igatahes, mu batoonid said valmis ja retsept on siin:
250 g kuivatatud musti ploome
100 g kuivatatud viigimarju
100 g mandleid
50 g India pähkleid
Peenesta kõik koostisosad köögikombainis üsna peeneks massiks. Seejärel lõika küpsetuspaber pooleks ja need poolikud ristipidi kolmeks. Nüüd aseta iga küpsetuspaberijupi peale 50 g segu (50 g sellepärast, et nii on sul vajadusel lihtne oma päevaseid makrosid välja arvutada ja sa ei pea igat batooni eraldi kaaluma). Vormi segust batoonid, keri küpsetuspaberisse. Kui rullid valmis, aseta need karpi ja külmkappi. Sealt siis võta, kui vaja.
Energiabatoonid on ka hea kingiidee. Paki läbipaistvasse tsellofaani, seo ilusa paelaga kinni, mingi kaunis kaardike külge ja ongi mõnus maius lähedastele valmis.
Lisaks jätab retsept päris suure mängumaa rikkalikule fantaasiale. Segule võid lisada veel nt kookoshelbeid, linaseemneid, šokolaaditükikesi ja muud meelepärast.
100 g ploomi-pähkli energiabatoone sisaldavad:
Energiat: 329 kcal (1 batoon 164,5 kcal)
Süsivesikuid: 50,2 g (1 batoon 25,1 g)
Valku: 6,52 g (1 batoon 3,26 g)
Rasvu: 11,4 g (1 batoon 5,7 g)
KOOKOSE-ÕUNA PUDING
Toitu jätkub 2-3 inimesele
Vale-Trüfflid
24.veebruariks: 200g kamajahu, 150g hapukoort, 100g maitsestamata kohupiima, 2spl.mett. Sõtku ained taignaks ja hoia 1h külmas. Vormi pallid ja veereta suhkruta kakaos
Kaalukate lemmik
Koori ja lõika õun tükkideks, ka apelsin. Leota rosinaid ja kliisid natuke aega vees, kurna ja lisa õuntele.
Siis lisa pett ja suhkruasendaja ning maitsesta kaneeliga.
Koostis
Koostis- ja maitseained
1 tk
keskmine õun
1 tk
Apelsin
150 ml
pett
1 sl
Neljaviljahelbed
2 sl
Rosinad
1 tl
Kaerakliid
2 tk
Suhkruasendaja
MAITSESTAMISEKS
Kaneel (jahvatatud
Õuna-kaneelikohuke.
Õun koorida ja riivida peene riiviga. Segada kohupiimapastaga, lisada kaneel, vanillsuhkur ja suhkruasendaja.
Koostis
Koostis- ja maitseained
400 g rasvata kohupiimapastat.
2 õuna
natuke kaneeli
1 tl vaniljesuhkrut
suhkruasendajat
šokolaadi Maius
4 supilusikatäit kookosõli, sulatatud
1/2 tassi kakaopulbrit, magustamata
2-4 tl steviat
1/2 tassi kuivatatud kirsse, magustamata
1 1/2 kaerahelbeid
Sega sulatatud kookosõli kausis kakao ja Stevia. Maitse ja vaata, kas see on piisavalt magus oma maitse järgi. Kui ei, siis lisada steviat juurde.
Teises kausis segada kaerahelbed ja kuivatatud kirsid.
3. Sega kakao, kaerahelbed ja puuviljad, stevia ning sega hoolikalt.
4.Tee väiksed pätisd taldrikule küpsetuspaberile.
5. Pannakse külmkappi 30 minutiks ja naudi.
Sokolaadivaht
1 purk kookospiima.
1/4 tassi kakaopulbrit
1 tl vaniljet
Dash Pink Salt
2 spl Steviat
1 spl kookosõli
Sega kõik koostisosad miksriga vahule ja aseta väikestesse kaussidesse ja pane külmkappi paariks tunniks.
Kiire maius-kookosepallid
Koostis
1 1/4 tassi kookoshelbeid, hakitud, magustamata
4 sl kakaopulbrit, magustamata
1 tl vanilje ekstrakti
1/4 tl soola
1/2 tassi šokolaadi laastude (ma kasutasin tera magustatud)
1 banaan, hõõrutud
1 tl steviat
200 gr maitsestamata kohupiima
Segage kookoshelbed, banaan ja kakao köögikombainis.
Lisa kookoshelbed, stevia, vanilli.
Tee väiksed šokolaadi pallid ja veereta kookoshelvestes. Pane paariks tunniks külmikusse.
Vanilje panna cotta
2 portsjonit
1 tass (2,5 dl) vahukoort
1,5 Želatiin Lehed (või 1,5 TSPS Želatiin pulber)
1 tl vanilje pulbrit
Stevia (maitse järgi)
LAhusta želatiini lehed külmas vees. Aja pliidi peal koor keema. Lisa vanilje ja Stevia. Keeda 5 minutit. Pane kõrvale ja lase kreemil jahtua. Lisa
želatiin lehel koguaeg segades.
Vala koore segu kahte kokteili klaasi. Pane need 2 tunniks külmikusse seisma. Enne serveerimist lisa marjad peale.
Sokolaadikrõmps
• 1/2 tassi (1,2 dl) mandlijahu
• 2 oz (60 g) toasooja võid
• 2 TSPS of Cocoa
• 3 spl Koor
• 6 ruudud Lindt 85% Chocolate
Kuumuta ahi 200C (390F). Purusta šokolaad ja sega kokku kõik koostisained. Kuju väikesed pallid. Püsi ahjus 10 minutit. Kasuta
destillatsiooniseadmetest oma külmutatud rasvane jogurt!
Vaarikaunistus
• 1 tass (2,5 dl) külmutatud vaarikaid
• 1 tass (2,5 dl) vahukoort
• 1/2 tass (1,75 dl) metspähkleid
• Steevia maitseks
• 1/2 tl Vaniljet
Sega kõik ained köögikombainis kuni koor on vahustatud. Serveeri kokteili klaasis.
bounty
2 spl Steevia
100 g kookosrasva
2 tassi vahukoort
2 tassi kookospiima
400 g riivitud kookost
300 g tumedat šokolaadi, max 70%
Sega kõik ained ja lase pliidil keema, kuni moodustub ühtlane mass. PAne väikestesse vormidesse ja paariks tunniks külmikusse tahenema.
šokolaadi Maius
6 tk
100 g võid
100 g tume sokolaad (86% või 70%)
2 muna
1 spl kakao
1/2 tl vaniljet
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või ja šokolaad väikeses kausis. Vahusta munad kohevaks ja lisada kõik muu. Lisada muffini vormidesse.
Küpseta 6 minutit temperatuuril 200 kraadi.
Serveeri jäätise palliga või vahukoorega.
Pähklimaius
Koostis:
1 tass kookospiima
½ tassi vahtrasiirupit
1/2 tassi vett
1/2 tassi pähklid
6 sl looduslike maapähklivõid
1/2 tl soodat
1 tl vanilje ekstrakti
ettevalmistus:
1. PAne kõik ained potti ja segades lase keema.
Lase segul jahtuda ja pane vormi ja küpseta ahjus 20 minutit 180 kraadi. Valmiskujul lõika parajad ruudukesed.
šokolaadi äärmuslane
Koostis:
4 spl võid, pluss vormi määrimiseks
6 tükki 85% šokolaadi
1 Suur Muna
1 munarebu
1 tl steviat
1 tl Jahu
ettevalmistus:
Pani ahi 230C peale. Määri võiga ahjuvorm. Raputa kakao vormi põhja.
Sulata või ja sokolaad väikses kausis pliidil kuumas vees.
Klopi muna steviaga.Lisa sokolaadisegu, Sega sisse Jahu.Pane segu ahjuvormi.Pane ahju ja
küpseta 6-7 min. Seest Jääb Pehme.
Serveeri kohe.
toorjuustukreem mustsõstrakastmega
2 karpi toorjuustu
1,5 tl vanillisuhkrut
2 spl steviat
100 ml vahukoort
100 g kohupiima
10g zelatiini
450g sügavkülmutatud musti sõstraid
1sl brändit
1. sega toorjuust,kohupiim,vahukoor, stevia.
2.paisuta zelatiin väheses külmas vees ja kuumuta lahustumiseni,nirista toorjuustu hulka.
3.jaga magustoidukaussidesse ja pane külmkappi mitmeks tunniks.
4.marjad purusta,maitsesta brändiga ja steviaga.
5.serveeri marjakastmega.
Vaarika rõõm
mandlipiim 125 ml
125 ml vaarikaid või nende puudumisel muid marju
2 sl chia seemneid
sl purustatud mandleid
Sega kõik koostisained omavahel kergelt läbi. Peale aseta toored purustatud mandlid ning aseta kogu kupatus vähemalt 1 h (ideaalis 3-4 h)
külmikusse, et chia seemned saaksid mõnusalt paisuda.
Pekaanipähkli muhedik
1 sl chia seemneid
kookospiim 500 ml
250 ml vaarikaid
pekaanipähklid ca peotäis
1/2 tl kaneeli
Lisa kõik koostisained blenderisse ning sega korralikult ühtlaseks kreemiseks massiks. Naudi koheselt.
PS! Kui kasutada chia seemneid, siis need peavad kindlasti olema pärit mahepõllumajandusest!
Chia seemneid võite lisada praktiliselt kõikidele toitudele: muhedikud, vesi, salatikastmed, mahlad, pannkoogid ja isegi võite neid otse salatile raputada.
Pange ainult oma fantaasia tööle.
Õhtune chia amps
See õhtune amps või magustoit koosneb chia seemnetest, mis on vedeliku endasse imendumisel moodustanud pudingulaadse olluse ja tänu sellele viib
maksast ideaalselt välja sinna kogunenud mürgid, mis hiljem väljutatakse. Kuna chia seemned tekitavad täiskõhu tunde, siis pärast sellist ampsu
tunnete ennast suurepäraselt.
mandli- või kookospiim 325 ml
mesi 1 sl (vedelal kujul)
chia seemned 4 sl
kaneel 1 tl
garneeringuks vahustatud kookoskoor
Suures purgis segada omavahel kõik koostisosad korralikult läbi. Valada saadud segu kaussidesse kolmeks võrdseks osaks ning hoia külmas seni
kuni chia seemned paksenevad ja saavutavad pudingilaadse paksuse. Selleks kulub ca 30-60 minutit. Vahetult enne serveerimist panna kaunistuseks
ka vahustatud jahedas seisnud kookoskoor. Kui soovite seda ampsu suuremas koguses teha, siis sellisel kujul säilib see külmikus kuni 5 päeva
Marjasorbett kookospiimaga
Jäise magustoidu valmistamiseks kasutasin:
Vaarikaid
Mustsõstraid
Banaani
Piparmünti
Kookospiima
Tükeldasin banaani ning panin mõneks tunniks sügavkülma. Vaarikad ja mustsõstrad olid juba varem külmutatud. Panin kõik ühte kaussi ja lisasin
piparmündilehti ja kookospiima ning püreestasin kõik nuimikseriga. Minul jäid tükid sisse nagu näha, sest ma ei näinud piisavalt vaeva ja ei jõudnud
oodata millal marjad natuke sulama hakkavad, et oleks lihtsam püreestada.
Banaan annab piisavalt magusat maitset ja suhkrut ei pea lisama. Kellele aga meeldiks magusam, siis võib veidike mett või suhkrut juurde lisada.
Need magusad mandlid meenutavad väga kuulsaid Olde Hansa mandleid, nii et nüüd on teil võimalus neid ise kodus järgi teha. NB! Antud koguseid
järgides saate mahedad vürtsikad mandlid. Kui soovite rohkem vunki, siis võite vürtside hulka tõsta.
Kogus: kuuele
Koostis: 85 g suhkrut (1 dl)
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl ingveripulbrit
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl soola
1 tk munavalget
2 sl vett
300 g terveid mandleid
Valmistamine:
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga
kaetud.
Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti mandleid 150kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid
paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Lase toatemperatuuril jahtuda.
Teine versioon magusatest mandlitest.
Olde Hansa magusad mandlid on minu suur kiusatus juba mitmeid aastaid. Ja ammu juba peas liikunud ketserlik mõte neid ise kodus järgi teha. Sest
esiteks nad on häbemataselt kallid (poes 120g - ca 40 kr, ei ole ju normaalne). Teiseks, suvel tänavalt ostes õnnestus korra saada värskelt potist tulnud
SOOJE mandleid. No võrreldamatult paremad, kui kilesse pakitud ja riiulil seisnud toode...
Aga asja juurde. Retsept minupoolsete mugandustega. Kasutasin mandleid + mingit mandli-rosina-pähkli segu (kokku 100+100 gr). Maitseaineks SM
piparkoogimaitseainet 1tl + kaneeli 0,5tl (olen lootusetu kaneelifänn)ja segusse panin veel ca 1,5 tl sidrunimahla, sest muidu tundus asi lääge jääma.
PRAADISIN pannil vähese võiga u 12 min, siis keerasin tule alt ja jätsin nad pannile jahtuma-kuivama. Tulemus - viib keele alla + terve korter
imemõnusat piparkoogilõhna täis. Mis sobib samuti ideaalselt praegusesse jõulueelsesse aega.
*Vahepeal kleepus kogu segu üsna ühte tükki, kuid edasi praadides kuivas ta jälle lahti. Niiet pole vaja muretseda (minul juba jooksid pildid silma ees,
kuidas hakkan noaga viile lõikama sealt).
*VÕib julgelt kasutada rosinaid ja misiganes pähkleid.
Tervislik vahepala
Mandlid kuuluvad minu igapäevamenüüsse. Täna tegin mandlivõid röstitud mandlitest ning maitsesin üht mandlit peale ahjust tulekut. Maitse oli super!
Soovitan kõigil proovida. Vala mandlid küpsetuspaberi peale ning pane ahju umbes 15 minutiks 170 kraadi juurde. Lõhnast saab kõige paremini aru, millal mandlid valmis on!
Proovida võib ka nii näiteks, et teha valmis munavalge-vee segu. Kasta mandlid sinna sisse ning seejärel veeretada kaneeli-suhkru-soola segus ning pista ahju. Või näiteks kasta röstitud mandlid mee (2 sl)-vee (2 sl) segusse, millele lisatud ka suhkrut ja soola natuke. Keeda mandleid segus kuni vesi on ära auranud.
Kausi peab õhtul telekat vaadates küll ära viima laua pealt, sest muidu võibki neid näksima jääda! Igal juhul väga hea alternatiiv kartulikrõpsudele!
Kamavaht kohupiima ning pähklitega
Kui tahad lubada endale midagi head!
Retsept
Koostis(8-10 portsjonit)
- 400ml vahukoor(35%)
- 200g kohupiima 0.1%-5%
- pähkel(sarapuu,india)
- kamajahu 4spl
- magusainet (steviat 2-3 tl)
- marju, toormoos
Valmistamine
- Vahusta vahukoor koos steviaga poolenisti vahtu
- Lisa kama, kohupiimt ning kooritud, röstitud ja tükikesteks hakitud pähklid (osa hakitud pähkleid jäta hilisemaks kaunistamiseks).
- Sega kõik veelkord kergelt läbi. Jälgi, et kohupiim seguneks ühtlaselt kamavahtu
- Pane kamavaht vaheldumisi marjadega või toormoosiga kihiti serveerimisnõusse ning raputa kõige peale pisut pähkleid
Kakao batoonid
Siit tuleb umbes 8 tahvlit. Igas tahvlis ligikaudu 12 grammi proteiini. Numbrid võivad olla muutuvad, olenevalt koostisosadest.
Vaja läheb
2 Tassi kaerahelbeid
1/2 Tassi tooreid päevalille seemneid
1/4 Tassi kanepi seemneid
1 Suplilusikas chi seemneid
4 Supilusikat proteiini pubrit
1/4 Tassi toorest kakaod
3/4 Tassi naturaalset maapähklivõid
3/4 Tassi toorest agaavi
Kanepi seemned on rikkad raua, magneesiumi ja tsingi poolest. Chi seemnetel on hea põletikuvastane toime, aitavad kaasa seedimisele ja mürkide välja viimisele. Samas on head kaltsiumi, fosfori ja mangaani allikas. Päevalille seemned sisaldavad palju vitamiin E, B6, tiamiini, foolhapet, ja niatsiini. Toores kakaos on täis mineraale (fosfor, raud, vask, magneesium) ja antioksüdante. Maapähklivõis on hea rasvaallikas.
Valmistamine
Sega kuivad koostisosad suurde kaussi. Lisa maapähklivõi ja agaav. Sega hästi läbi kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud (veendu, et kõik on kuivad koostisosad on ühtlaselt koos!). Vajutage valgubatoonisegu teflonpannile, vajutage tugevasti ja ühtlaselt, tagada et kõik on ühtlaselt pingul . Hoida külmkapis tunni või rohkem, soovitavalt ennem lõigata 8-ks tükiks. Hoida õhukindlalt külmkapis, parim kui süüa ühe nädala jooksul.
Maasikad ja kodujuust, kodujuust ja maasikad - maitsev suvekooslus
Jagub ühele:
- 200 grammi kodujuustu
- 200 grammi maasikaid
- 1 spl agaavisiirupit või mett või vahtrasiirupit
- 1 spl linaseemneid
- 1 spl mandlilaaste
Laota kõik koostisained kihiti kaussi ning naudi. Ilusaid hommikuid!
Magus suutäis ilma suhkruta - tervisesmuuti
500 grammi maitsestamata jogurtit
- 1 keskmise suurusega ananass (koori)
- 3-4 spl mustsõstraid
- 3-4 spl mustikaid
- 1 väike banaan
- jääd
Pressi ananassist värske mahl ja vala blenderisse. Lisa jogurt, mustsõstrad, mustikad, banaan ja jää. Blenderda ühtlaseks - ca 1 minut. Võimalusel tarbi kohe, vajadusel säilita külmkapis kinnises anumas kuni 8tundi. Kaunist suve!
Vale-Raffaello: 200g maitsestamata kohupiima, 100g kookoshelbeid, 1spl.mett. Sõtku ained ühtlaseks massiks ja veereta peo vahel pallid. Vormimise käigus peida massi sisse mandel ja pärast veereta pallikest veel kookoshelvestes. Hoia vähemalt 30min. külmikus ja ... nii lihtne see ongi !!!
Vale-jäätis: viiluta 2banaani ja hoia vähemalt 2h sügavkülmas. Pressi külmunud banaanidele juurde 0,5apelsini mahl ja purusta köögikombainis ühtlaseks kreemjaks massiks. Maiusta kohe !!! (1banaani võid asendada ka meelepäraste marjadega ning keegi ei keela lisada sortsukest kookospiima ...)
JÕUMEHE COOKIES
200 g kaerahelbeid
4 muna
100 g võid
100 g väikseid rosinaid
50 g kookoshelbeid
2 tl kaneeli
4 tl kakao 99.9 %
1. Segada kõik kokku massiks ja teha lusikasuurused pätsid ahjuplaadile.
2. Küpsetada 225 * juures ca 30 min.
Kogused on arvestatud ühele ahjuplaadile.
VAARIKA LASSIE
200 g värskeid vaarikaid (või maasikaid )
5 spl suhkrut - mina asendasin meega ja panin maitse järgi
1 kaneelikoor
5 dl piima
5 dl maitsestamata jogurtit
värsket piparmünti
jääd
mandlilaaste
Lase marjad koos törtsu vee, suhkru ja kaneelikoorega korraks keema (mina keetsin ilma suhkruta ja lisasin pärast mett)
Tõsta tulelt ning lase jahtuda. Sega kausis purustatud jää, jogurt ja piim, vala see klaasidesse ja vala marjasegu sellele
peale. Kaunista klaasid värske piparmündilehega.
hea jook enne hommikust trenni
MAGAMAMINEKU SNÄKK
2 splt linaseemneid(heaomega 3,-6 rasvhapete allikas ~2g mõlemat)
200 gr kodujuustu
1 splt naturaalset pähklivõiet
vAlmistaminesega kausis, söö.
TRENNI JÄRGNE KOHUPIIMA VORM
300 g kohupiimapasta kohta võta
1 spl kamajahu
1 spl suhkrut
1 muna
Sega kohupiima sisse kamajahu, suhkur ning munakollane. Munavalge vahusta ja lisa viimasena hästi õrnalt segades. Küpseta
ahjus 200 kraadi juures kuni segu on küpsenud kuldpruuniks.
KOHUPIIMAVORM
Koostisained:
250 g kohupiima
6 muna
6 spl suhkrut
poole sidruni mahl
1 banaan
Soovi korral peotäis rosinaid
Kuumuta ahi 180°C-ni.
Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased, pool suhkru kogusest ja sidrunimahl.
Lisa kohupiim, tükeldatud banaan ja soovi korral rosinad.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa ülejäänud suhkur. Sega vaht õrnalt kohupiimamassi hulka.
Vala segu võitatud ahjuvormi ja küpseta ca 25 minutit.
KAHEVÄRVILINE BANAANI KOHUPIIMA KREEM
1 banaan
150g maitsestamata kohupiimapastat
60g maitsestamata jogurtit
1spl kodujuustu
1spl kakaopulbrit
Püreesta saumikseriga banaan, kohupiimakreem ja jogurt ning jaga kaheks. Ühele osale lisa lusikaga segades kodujuust ja
teisele kakao. Serveeri magustoidukausikeses (soovitavalt läbipaistvas). Kaunistada võib nii, nagu meeldib
VALGUMAGUSTOIT
Maitsestamatta kohupiima
Rosinaid
Pähkleid
Vaniljet natuke
Kopatäis banaani maitselist valkku
Peale jogurtit.
Sobib nii enne kui peale trenni.
MOKKA
vb ei ole väga originaalne, aga isiklikult ei oleks vist selle peale tulnud, et valgupulbrit kuuma kohviga segada...
retsept siis pärineb ühest vanast M&F-ist:
1kl kuuma kohvi
1annus šok.-vadakuvalku (sobib ka maitseta vadakuvalk, siis tuleks natuke kakaod lisada)
2spl mett
kõik kokku segada/mikserdada!
MOUSSE AU CHOCOLAT
Arvestatud on kuuele inimesele.
Tegin v2ikesed muudatused, retseptis oli tegelikult ette n2htud 4 untsi 80 % list tumedat shokolaadi ja spl suhkrut, mina
kasutasin selle asemel:
200 g Bitteri shokolaadi sulata vesivannis ja t6sta jahtuma ning lisa ykshaaval
3 munakollast
5 munavalget l88 tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult segusse.
Pane mousse serveerimisn6usse, kata toidukilega ja aseta 88seks kylmkappi.
Lisa kõik blenderisse. Mikserda kuni segu on mõnus ühtlane
VALGUBATOON
kui kellelgi on aega ja viitsib asjaga möllata.Siis huvilistele siin üks retsept koduse proteiinibatooni valmistamiseks:
Valmistamiseks on vaja:
*200 g kaerahelbeid (soovitatav leotada pisut aega vees)
*6 munavalget (toorel kujul :lol: )
*2 püreestatud banaani
*150 g piima
*60 g valgupulbrit
*omal valikul 2-3 spl suhkrut
Valmistamisõpetus:
*Kuumuta ahi 180 'C-ni
*Sega kokku kõik valmistamiseks vajalikud koostisosad
*Segu vala õliga määritud vormi ühtlaselt
*Küpseta ahjus 14-16 minutit kuni pruunistumiseni-küpsust võid igaks juhuks aeg-ajalt kontrollida tiku või hambaorgiga
sorkides,püüa mitte ära kõrvetada :unsure:
*Jahtudes lõigake kaheksaks,või kuidas ise tahad (säilita külmikus fooliumi või millegisse muusse pakendatult)
DATLI TERVISE BATOONID
Tegemist on siis ülilihtsa ja maitsva ning toitva retseptiga.
Vaja läheb:
1 tass datleid
1/2 tassi india pähkleid
Kuidas teha:)?
1) Kuna Selveris/Eestis müüdavad datlid on tavaliselt väga kõvad siis kõigepealt pane datlid tassi ja lisan vett.
2) Kuumuta datleid mikrolaineahjus 1minuti
3) Kurna datlid
4) Purusta koos india pählitega mikseris
5) Laota lauale toidukile ja vooli sinna peale pallike
6) Vajuta pallikese peale teine kiht toidukilet ja vajuta lameda noaga või muu esemega lömmi
7) Vajuta noaga batoonikeste suurused ja vormi eraldi toidukilesse:)
Voila! Head isu!
ERITI LIHTNE JÄÄTIS
Avastasin just väga lihtsa viisi jahutamaks ennast palaval päeval maitsva jäätisega. Vaja läheb:
1 pirn
1 banaan
Blender
Veidi piima (oleneb kui võimas su blender on)
Valikuline: suhkruasendaja/mesi
Lõika pirnil otsad maha, poolita, viiluta ~3-4mm ribadeks ning tükelda need kuubikuteks. Laota laiali taldriku peale
ja pane sügavkülma.
Koori banaan, viiluta umbes sama paksud kettad, laota laiali taldriku peale ja sügavkülma.
Mingi 1 või 2 tunni pärast, kui puuviljad on päris kõvad aga mitte täiesti jääs, võta välja. Pane lihtsalt
blenderisse ja kui vaja, lisa piima ja suhkruasendajat või mett. Väga maitsev :D
VALGUVAHT
Koostisosad:
40g valgupulbrit. Ma kasutasin banaani Mass Whey. Öeldakse, et kaseiinivalguga tuleb parem, pole ise proovinud.
200g marju. Kasutasin külmutatud maasikaid
150ml väherasvast piima. Võib ka vähendada kogust(isegi kuni 3x), et saada tihedamat konsistentsi.
jääd
37,1g valku, 6,8g rasva, 24,2g süsikaid = 306kcal
Pane kõik kokku blenderisse. Lase maksimumi peal käia minut või paar, kuni muutub ühtlaseks massiks. Paisub
suhteliselt palju, nii et mitte ääreni täita. Võib peale panna näiteks kaneeli.
KODUJUUST MAASIKATEGA
Jagub ühele:
- 200 grammi kodujuustu
- 200 grammi maasikaid
- 1 spl agaavisiirupit või mett või vahtrasiirupit
- 1 spl linaseemneid
- 1 spl mandlilaaste
Laota kõik koostisained kihiti kaussi ning naudi. Ilusaid hommikuid!
KODU TEHTUD NUTELLA
Retsept namist. Või kogust vähendatud.
- 150 grammi metsapähkleid
- 115 grammi tumedat shokolaadi
- 40 grammi magedat võid
- 0,75 dl kakaopulbrit
- kuni 1,5 dl tuhksuhkrut
- tsipa soola
Rösti metsapähklid 220 kraadises ahjus, kuni need on kuldsed ja aromaatsed. Võtab umbes 5 minutit, jälgi hoolega, et
kõrbema ei läheks. Hõõru pähkleid kergelt köögirätiku sees, et koored eemaldada, kui kõik ei tule, pole hullu.
Purusta pähklid blenderis või köögikombainis, kuni saad ühtlase pasta. Varu kannatust, see võtab natukene aega. Sulata
shokolaad ja või vesivannil, lisa pähklipastale. Sega läbi. Lisa kakao, 4 spl tuhksuhrut ja sutike soola, sega blenderiga
läbi. Lisa veel nii palju suhkrut, et saaksid enda maitsele sobiva magususe.Vala purki tahenema. Naudi pehmel saial.
Valgemaid-helgemaid hommikuid!
KODUKOOTUD BROTEIINI BATOONID
300g kaerahelbeid (Nordic kiirkaerahelbed)
100g Valgu pulber (tootja pole oluline, šokolaadi maitseline)
2 spl pähklivõi (soovitavalt naturaalne, ise kasutan tavalist Nutella`t)
4 munavalget
2 banaani
1 spl mett
100 ml piima
1 tl kaneel
100g müsli (šokolaadi-banaani maitsega)
60g Goji marju (~ pool pakki, pakk 130g, leiab Selverist)
1 tls vaniljesuhkrut
0,5 tls küpsetuspulbrit
Tööriistad: 2x kaussi (suurem + väiksem), lusikad/kahvlid ja vispel segamiseks, ahjuvorm, küpsetuspaber, ahi...taustaks
soovitan AC/DC, Metallica, Godsmack või muu vastav :)
Sega kaerahelbed, valk, müsli ja kaneel suures kausis. Lisa pähklivõi ja sega. Eraldi kausis purusta banaanid ning
seejärel lisa munavalged ja mesi ning sega korralikult. Vala "märg" segu "kuivaga" ning lisa kõik ülejäänud
komponendid...sega korralikult kuniks mass on ühtlane. Siis lisa aeglaselt piim ja kui segu on hästi läbi segatud vaata
kriitilise pilguga kas mass on hea...kui mass tuleb liiga vedel, lisa tunde järgi kaerahelbeid ja müslit ning sega uuesti.
Vala mass küpsetusvormi. Ise kasutan küpsetuspaberit millega on hea pärast valmisprodukti vormist välja tõsta.
Soojenda ahi alguses ainult altpoolt ~150C ning aseta pliidirest ülespoole. Altpoolt on vaja ahju soojendada seepärast, et
kuna mass tuleb selline paksem siis on vaja enne alt küpsetada...kui kohe kogu ahju soojaks teed siis mass küpseb pealt
iliusti ära aga alt jääb tooreks!
Tõsta vorm restile ja lase ~15min küpseda.
Tõsta vorm välja ja kontrolli põhja olukorda hambatikuga...kui põhi toores, lase veel ~10min tsüklitega küpseda kuniks
põhi on OK.
Kui põhi küpse, kuumuta kogu ahi 200C peale ja tõsta rest keskele. Lase veel 10-15min küpseda.
Massi küpsust saab kontrollida pealispinna järgi...kui pinnale hakkavad tekkima mustad täpid ja pealispinnale tekib kõvem
koorik siis peaks OK olema.
Tõsta vorm välja ja lase 15-20min jahtuda enne kui lahti lõikad (kuumalt on ta väga kleepuv). Lõika meelepärased tükid, et
oleks mugav tööle ja trenni kaasa pakkida.
Ise jätan ööseks tükid karbis ilma kaaneta (kuid rätiku all) kuivama. Karbis pane kindlasti põhja ja tükkide kihtide
vahele majapidamispaber, see tõmbab ilusti üleliigse niiskuse endasse ja tükid jäävad pärast mõnusamad.
SUUREPÄRANE MAGUSTOIT.
200 gr kohupiima,
1 spl leotatud goj marju,
1 spl kookoshelbeid,
1 väiksem apelsin,
tsipa piima,
sega a peale mett.
KAALUKATE LEMMIK
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
Koori ja lõika õun tükkideks, ka apelsin. Leota rosinaid ja kliisid natuke aega vees, kurna ja lisa õuntele.
Siis lisa pett ja suhkruasendaja ning maitsesta kaneeliga.
Koostis Koostis- ja maitseained
1 tk keskmine õun
1 tk Apelsin
150 ml pett
1 sl Neljaviljahelbed
2 sl Rosinad
1 tl Kaerakliid
2 tk Suhkruasendaja
MAITSESTAMISEKS
Kaneel (jahvatatud)
MUSTIKA JÄÄTIS
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Mikserda marjad ja jogurt püreeks. Sega juurde kakaopulber ja suhkruasendaja. Külmuta.
Koostis Koostis- ja maitseained
300 g Külmutatud mustikad
100 g Maitsestamata jogurt
1 tl Kakaopulber
1 tl Suhkruasendaja
2 sl Lahja pihustatav vahukoor
SIDRUNI MAITSELINE ŠORBETT
Valmistusaeg: üle 60 min
u 10 minutit + u 3 tundi külmas
Kogus: 4 portsjonit
Pressi mahl puuviljadest välja ja sega suhkruga. Kuumuta saadud mahl suhkruga, kuni suhkur sulab.
NB! Jälgi, et suhkur ei kõrbeks. Jahuta. Pane segu mõneks tunniks külma, et oleks pooleldi jäätunud.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega veidi külmunud mahlasegu munavalgega ja pane uuesti külma.
See võtab aega u 2 tundi, et jäätuda. Kaunistuseks värskeid marju.
Koostis Koostis- ja maitseained
2 tk Apelsin
2 tk Laim
1 tk Sidrun
1 dl Suhkur
4 tk Munavalge
CHEESECACE JÄÄTIS
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + u 12 tundi sügavkülmas
Vahusta munakollassed suhkruga, sega Philadelphia, kohupiima ja vaniilisuhkruga. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega
juustuseguga. Purusta küpsised ja poolsellest kogusest pane ümmarguse koogivormipõhja, peale vala juustusegu ja kõige peale
ülejäänud küpsisepuru. Pane kook 12-ks tunniks sügavkülma.Hea teada !
Pool tundi enne serveerimist tõsta kook sügavkülmast välja.
Koostis Koostis- ja maitseained
3 muna
1½ dl suhkrut
100 g maitsestamata lahjat Philadelphia toorjuustu
100 g kohupiima
1 tl vanillisuhkrut
4 Digestiveküpsist
BANAANI PÄHKLI KREEM
Sega pähklid, jogurt ja sidrunimahl. Ja serveeri tükeldatud banaanitükikestega.
Koostis Koostis- ja maitseained
2 tk Väike banaan
4 tl Pähklid
2 dl Lahja jogurt
Sidrunimahla
JÄÄTIS KOOKOSHELVESTEGA
Valmistusaeg: üle 60 min
u 10 minutit + külmas
Kogus: 4 portsjonit
Vahusta muna suhkru ja poole kogusest kookospiimaga potis, mis on kuumas vees kuni segu pakseneb. Võta pott tulelt ja sega
juurde ülejäänud kookospiim, kookoshelbed ja mandliliköör. Võta vorm ja loputa veega üle, vala segu sisse ja pane
sügavkülma u tunniks. Sega segu u iga poole tunni järel, kuni jäätis on saanud paraja tiheduse.
Koostis Koostis- ja maitseained
4 tk Munavalge
1 dl Suhkur
4 dl Kookospiim
0.5 dl Kookoshelbed
2 sl Mandliliköör (Amaretto)
KANEELISED ÕUNAVIILUD MUSTIKATEGA KAREDA TEKI ALL - vot see on ROMANTIKA
Määrisin ahjuvormi kergelt võiga ning viilutasin sinna 3keskmist kooritud õuna. Raputasin peale kaneeli ja veidi vanilli.
Peale valasin kihi 300ml mustikatest. 80g odrajahust, 80-100g täisterakaerahelvestest, 90g võist ja 1spl.meest tegin puru,
mis läks kõige peale. Küpsetasin 200kraadises ahjus 20-30min. Lisandina võib süües peale valada piima ... uskumatult mõnus
!!
PLOOMI-ÄHKLI ENERGIJA BATOONID
Igatahes, mu batoonid said valmis ja retsept on siin:
250 g kuivatatud musti ploome
100 g kuivatatud viigimarju
100 g mandleid
50 g India pähkleid
Peenesta kõik koostisosad köögikombainis üsna peeneks massiks. Seejärel lõika küpsetuspaber pooleks ja need poolikud ristipidi kolmeks. Nüüd aseta iga küpsetuspaberijupi peale 50 g segu (50 g sellepärast, et nii on sul vajadusel lihtne oma päevaseid makrosid välja arvutada ja sa ei pea igat batooni eraldi kaaluma). Vormi segust batoonid, keri küpsetuspaberisse. Kui rullid valmis, aseta need karpi ja külmkappi. Sealt siis võta, kui vaja.
Energiabatoonid on ka hea kingiidee. Paki läbipaistvasse tsellofaani, seo ilusa paelaga kinni, mingi kaunis kaardike külge ja ongi mõnus maius lähedastele valmis.
100 g ploomi-pähkli energiabatoone sisaldavad:
Energiat: 329 kcal (1 batoon 164,5 kcal)
Süsivesikuid: 50,2 g (1 batoon 25,1 g)
Valku: 6,52 g (1 batoon 3,26 g)
Rasvu: 11,4 g (1 batoon 5,7 g)
KOOKOSE-ÕUNA PUDING
Toitu jätkub 2-3 inimesele
- 400 grammine purk kookospiima
- 3-4 supilusikat kookosõli
- 4 keskmist õuna
- maitseained: kaneel, kohe mõnuga
Valmistamine:
- Koorisin ja hakkisin õunad ära
- Panin kõik koostisained potti, keetsin kuni õunad olid pehmed.
- Võtsin poti tulelt ja püreestasin kogu selle sisu saumikseriga
- Jätsin tekkinud pudingu jahtuma ning panin hiljem külmkappi.
- Hommikul voila! – puding
No comments:
Post a Comment